Copyright 2024 - Zespół Szkół CKR im. Kazimierza Wielkiego w Kowalu. Prawa autorskie zastrzeżone.

Dzienne Technikum - 5 letnie:

  • technik żywienia i usług gastronomicznych
  • technik żywienia i usług gastronomicznych - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe

    Szczegóły oferty...

Podanie...

Dzienna Branżowa Szkoła I Stopnia:

  • mechanik-operator pojazdów i maszyn rolniczych
  • kucharz

    Szczegóły oferty... 

Podanie...

 

 Zaoczna Branżowa Szkoła II Stopnia:

  • technik żywienia i usług gastronomicznych

    Szczegóły oferty...

Podanie...

 Kursy kwalifikacyjne:

  • HGT.02 - przygotowanie i wydawanie dań (zawód: kucharz)
  • ROL.04 - prowadzenie produkcji rolniczej (zawód: rolnik)
  • ROL.03 - prowadzenie produkcji pszczelarskiej (zawód: pszczelarz)
  • ROL.09 - organizacja i nadzorowanie produkcji pszczelarskiej (zawód: technik pszczelarz)
  • ROL.10 - organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej (zawód: technik rolnik)
  • SPC.03 - produkcja wyrobów piekarskich (zawód: piekarz)

    Szczegóły oferty...

Podanie...

Wyjazd na Międzynarodowe Targi FERMA 2023 w Bydgoszczy

wyjazd na midzynarodowe targi ferma 2023 w bydgoszczy 1 20230303 1624006929Dnia 24 i 25 lutego 2023 r. nasi uczniowie klasy II TMRiA, II BS – mechanik, I TMRiA oraz słuchacze KKZ I ROL.04., II ROL.04., II ROL.03. uczestniczyli w Międzynarodowych Targach FERMA 2023 na obiekcie Bydgoskiego Centrum Targowo-Wystawienniczego. Są to jedyne specjalistyczne targi dotyczące produkcji zwierzęcej w Polsce. Prezentowane były tam przede wszystkim nowości z zakresu hodowli i chowu bydła, trzody chlewnej i drobiu. Młodzież naszej szkoły podczas piątkowego pobytu uczestniczyła w panelu dyskusyjnym nt. Czy rosnące koszty życia i wysoka inflacja uderzą w rynek wołowiny – co to oznacza dla perspektyw rozwoju produkcji żywca wołowego w Polsce?

Czytaj więcej...

Prelekcja dotycząca szkodliwości picia napojów energetycznych

prelekcja dotyczca szkodliwoci picia napojow energetycznych 1 20230302 1826506202Cała społeczność naszej szkoły uczestniczyła w prelekcji na temat szkodliwości picia napojów energetycznych. Uczniowie zapoznali się z podstawowymi składnikami napojów energetycznych. Dowiedzieli się, jak czytać etykiety napojów, co jest w nich szkodliwe oraz jakie są minusy i plusy wynikające ze stosowania tychże produktów. Wszystkie te informacje przekazała naszym uczniom p. Katarzyna Rzadkowolska - dietetyk kliniczny, wykładowca akademicki na Wydziale Nauki o Zdrowiu na Akademii Mazowieckiej w Płocku, członkini Polskiego Towarzystwa Dietetyki i Polskiego Towarzystwa Leczenia Otyłości. Dziękujemy p. Katarzynie Rzadkowolskiej za niezwykle merytoryczny i bardzo ciekawy wykład.

Czytaj więcej...

Współpraca z RUN-CHŁODNIĄ we Włocławku

wspopraca z run chodni we wocawku 1 20230301 1131274928Dnia 28 lutego 2023 r. naszą szkołę odwiedziła pani Anna Kostecka – kierownik Działu Kadr i Płac Run-Chłodnia we Włocławku. Rozmowa z dyrektorem ZS CKR w Kowalu Andrzejem Zdrojewskim dotyczyła współpracy między szkołą a Run-Chłodnią we Włocławku. Obszary, które interesują włocławską firmę, to praktyki zawodowe dla uczniów naszej placówki, oferta pracy dla absolwentów dotycząca kontraktacji wśród rolników, oferta prac sezonowych oraz próby badawcze gleb ze spring onion.

Czytaj więcej...

Byliśmy w KINIE KAMERALNYM

bylimy w kinie kameralnym 1 20230224 1860629023W czwartek 23 lutego 2023 roku uczniowie klasy I i III Branżowej Szkoły I stopnia udali się do „Kina Kameralnego”, znajdującego się w Szkole Podstawowej w Kowalu. Obejrzeli tam projekcję znakomitego filmu pt. „Johnny”. Jest to oparta na prawdziwej historii opowieść o miłości do świata i drugiego człowieka oraz o tym, że każdy zasługuje na drugą szansę. Na pewno wrócimy do kina po raz kolejny.

Czytaj więcej...

Tradycyjne pączki na tłusty czwartek

tradycyjne pczki na tusty czwartek 1 20230221 1355769078Stało się już tradycją, że w naszej szkole na zajęciach z Koła Żywieniowego wypiekane są pączki, które związane są nieodłącznie z tłustym czwartkiem. Pod opieką nauczycielki p. Elżbieta Woźniak obecni na warsztatach uczniowie wyrabiali, nadziewali powidłami (wysmażonymi na jesiennych zajęciach Koła Żywieniowego), smażyli, lukrowali i później zajadali się przepysznymi pączkami z oponką! Nie zapomnieliśmy również o nauczycielach, pracownikach, a także koleżankach i kolegach ze szkoły, którzy w tym dniu obdarowywani byli tymi własnoręcznie wykonanymi pysznościami! No cóż wyjątkowe pączki dla wyjątkowych osób z naszej wspólnoty, która nazywa się Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Kazimierza Wielkiego w Kowalu !!!

Czytaj więcej...

BIP Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi Logo SSR szer 200 Erasmus+ logo powerPomorsko-Kujawski Związek Pszczelarski Regionalny Związek Pszczelarzy Ziemi Kujawsko- Dobrzyńskiej We Włocławku Strona archiwalna do 2013 Strona archiwalna do 2017


Dzienne Technikum - 5 letnie:

  • technik żywienia i usług gastronomicznych
  • technik żywienia i usług gastronomicznych - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe


Dzienna Branżowa Szkoła I Stopnia:

  • mechanik-operator pojazdów i maszyn rolniczych
  • kucharz

Zaoczna Branżowa Szkoła II Stopnia:

  • technik żywienia i usług gastronomicznych

 

Kurs kwalifikacyjny

  • HGT.02 - przygotowanie i wydawanie dań (zawód: kucharz)
  • ROL.04 - prowadzenie produkcji rolniczej (zawód: rolnik)
  • ROL.03 - prowadzenie produkcji pszczelarskiej (zawód: pszczelarz)
  • ROL.09 - organizacja i nadzorowanie produkcji pszczelarskiej (zawód: technik pszczelarz)
  • ROL.10 - organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej (zawód: technik rolnik)
  • SPC.03 - produkcja wyrobów piekarskich (zawód: piekarz)
f t g m

Kontakt

Zespół Szkół Centrum Kształcenia
Rolniczego im. Kazimierza Wielkiego
ul. Kazimierza Wielkiego 9
87-820 Kowal
NIP: 888-11-45-138
Tel/Fax: 54 284 22 19
Email: zskowal@zskowal.edu.pl

Nadchodzące wydarzenia

Brak wydarzeń