Copyright 2024 - Zespół Szkół CKR im. Kazimierza Wielkiego w Kowalu. Prawa autorskie zastrzeżone.

Dzienne Technikum - 5 letnie:

  • technik żywienia i usług gastronomicznych
  • technik żywienia i usług gastronomicznych - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe

    Szczegóły oferty...

Podanie...

Dzienna Branżowa Szkoła I Stopnia:

  • mechanik-operator pojazdów i maszyn rolniczych
  • kucharz

    Szczegóły oferty... 

Podanie...

 

 Zaoczna Branżowa Szkoła II Stopnia:

  • technik żywienia i usług gastronomicznych

    Szczegóły oferty...

Podanie...

 Kursy kwalifikacyjne:

  • HGT.02 - przygotowanie i wydawanie dań (zawód: kucharz)
  • ROL.04 - prowadzenie produkcji rolniczej (zawód: rolnik)
  • ROL.03 - prowadzenie produkcji pszczelarskiej (zawód: pszczelarz)
  • ROL.09 - organizacja i nadzorowanie produkcji pszczelarskiej (zawód: technik pszczelarz)
  • ROL.10 - organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej (zawód: technik rolnik)
  • SPC.03 - produkcja wyrobów piekarskich (zawód: piekarz)

    Szczegóły oferty...

Podanie...

Byliśmy na kolejnym festynie w Kłóbce

kobka 10092017 1 20171016 1686780293W minioną niedzielę odbył się ostatni w tym roku festyn folklorystyczny z cyklu „Z życia dawnej wsi” pt. „Dobra gospodyni ma zawsze pełno w skrzyni”, który odbył się w Kujawsko-Dobrzyńskim Parku Etnograficznym w Kłóbce. Celem spotkania było pokazanie tradycyjnych prac domowych i gospodarskich związanych ze zbiorem płodów rolnych, ich przechowywaniem i przetwórstwem na zimę. Na terenie skansenu odbywały się również pokazy szatkowania i ubijania kapusty, suszenia owoców, wypieku podpłomyków, ustawiania do pracy wiatraka „koźlaka”, czyszczenia i obróbki zboża oraz produkcji oleju. Dzieci mogły brać udział w warsztatach wyrobu podpłomyków, plecionkarskich oraz druku wzorów z kapusty za pomocą drewnianego stempla.

Miłośników rękodzieła ludowego i tradycyjnego jadła przyciągały kramy z haftami, rzeźbami, wyrobami kowalstwa artystycznego, plecionkarskimi, garncarskimi, obrazami, biżuterią, ozdobami ze słomy, bibuły, masy solnej oraz ze swojskim jadłem. Na festynie nie mogło zabraknąć naszych tegorocznych maturzystów, którzy raczyli zwiedzających naleśnikami z różnymi farszami, pierogami, tradycyjnym kujawskim żurem, chlebem ze smalcem i ogórkiem. Na łasuchów czekały domowe wypieki. Było smakowicie, więc nic dziwnego, że wszystkim dopisywały humory. Jak to wszystko wyglądało można obejrzeć w naszej galerii.

BIP Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi Logo SSR szer 200 Erasmus+ logo powerPomorsko-Kujawski Związek Pszczelarski Regionalny Związek Pszczelarzy Ziemi Kujawsko- Dobrzyńskiej We Włocławku Strona archiwalna do 2013 Strona archiwalna do 2017


Dzienne Technikum - 5 letnie:

  • technik żywienia i usług gastronomicznych
  • technik żywienia i usług gastronomicznych - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe


Dzienna Branżowa Szkoła I Stopnia:

  • mechanik-operator pojazdów i maszyn rolniczych
  • kucharz

Zaoczna Branżowa Szkoła II Stopnia:

  • technik żywienia i usług gastronomicznych

 

Kurs kwalifikacyjny

  • HGT.02 - przygotowanie i wydawanie dań (zawód: kucharz)
  • ROL.04 - prowadzenie produkcji rolniczej (zawód: rolnik)
  • ROL.03 - prowadzenie produkcji pszczelarskiej (zawód: pszczelarz)
  • ROL.09 - organizacja i nadzorowanie produkcji pszczelarskiej (zawód: technik pszczelarz)
  • ROL.10 - organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej (zawód: technik rolnik)
  • SPC.03 - produkcja wyrobów piekarskich (zawód: piekarz)
f t g m

Kontakt

Zespół Szkół Centrum Kształcenia
Rolniczego im. Kazimierza Wielkiego
ul. Kazimierza Wielkiego 9
87-820 Kowal
NIP: 888-11-45-138
Tel/Fax: 54 284 22 19
Email: zskowal@zskowal.edu.pl

Nadchodzące wydarzenia

Brak wydarzeń