Copyright 2024 - Zespół Szkół CKR im. Kazimierza Wielkiego w Kowalu. Prawa autorskie zastrzeżone.

Dzienne Technikum - 5 letnie:

  • technik żywienia i usług gastronomicznych
  • technik żywienia i usług gastronomicznych - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe

    Szczegóły oferty...

Podanie...

Dzienna Branżowa Szkoła I Stopnia:

  • mechanik-operator pojazdów i maszyn rolniczych
  • kucharz

    Szczegóły oferty... 

Podanie...

 

 Zaoczna Branżowa Szkoła II Stopnia:

  • technik żywienia i usług gastronomicznych

    Szczegóły oferty...

Podanie...

 Kursy kwalifikacyjne:

  • HGT.02 - przygotowanie i wydawanie dań (zawód: kucharz)
  • ROL.04 - prowadzenie produkcji rolniczej (zawód: rolnik)
  • ROL.03 - prowadzenie produkcji pszczelarskiej (zawód: pszczelarz)
  • ROL.09 - organizacja i nadzorowanie produkcji pszczelarskiej (zawód: technik pszczelarz)
  • ROL.10 - organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej (zawód: technik rolnik)
  • SPC.03 - produkcja wyrobów piekarskich (zawód: piekarz)

    Szczegóły oferty...

Podanie...

Spłacamy dług pamięci...

spacamy dug pamici 1 20171102 2007572880Uroczystość Wszystkich Świętych jest jedynym dniem w roku, w którym tak licznie nawiedzamy cmentarze, miejsca doczesnego pochówku naszych bliskich zmarłych. Jednak warto zastanowić się nad głębią przeżywanej Uroczystości, która tak mocno wpisała się w polską tradycję. Dzień 1. Listopada jest dniem wyjątkowego kultu wszystkich tych, którzy zostali zbawieni i ukoronowani łaską świętości. Poza tymi, których czcimy w ciągu roku w tym szczególnym dniu czcią obdarzamy wszystkich tych, których Kościół oficjalnie nie wyniósł do Chwały Ołtarzy, a w których świętość głęboko wierzymy.

Czytaj więcej...

Z chlebem i zupą dyniową do gimnazjalistów

z chlebem i zup dyniow do gimnazjalistow 18 20171030 1623158458W ramach Tygodnia Chleba Żytniego udaliśmy się do gimnazjalistów w Kowalu, Baruchowie, Lubieniu Kuj., Grabkowie i Kłóbce, aby poczęstować trzecie klasy świeżo upieczonym chlebem z domowym smalcem i ogórkiem kiszonym. Sezon na dynie skłonił nas również do przygotowania zupy krem z dyni, która posiada szereg wartości odżywczych. Chcieliśmy w ten sposób zwrócić uwagę na ogromne znaczenie prawidłowych nawyków żywieniowych oraz zapoznać uczniów z ofertą edukacyjną naszej szkoły.

Czytaj więcej...

„Skąd się bierze chleb” – zajęcia w naszej szkole dla przedszkolaków

skd si bierze chleb zajcia dla przedszkolakow 1 20171030 1053538170W ramach projektu „Tydzień dobrego chleba i zdrowego stylu życia” zaprosiliśmy do naszej szkoły najmłodszą grupę przedszkolaków z Miejskiego Przedszkola w Kowalu. Dzieci uczestniczyły w zajęciach, podczas których dowiedziały się, skąd się bierze chleb. Podczas lekcji rozmawialiśmy o różnych rodzajach pieczywa, dzieci wysłuchały opowiadania „Żyto i chleb” oraz w zabawny sposób omówiliśmy etapy produkcji chleba. Były również zagadki i wspólne tańce do piosenki „Mało nas do pieczenia chleba”.

Czytaj więcej...

Uczestniczyliśmy w Seminarium zorganizowanym przez GWPK

seminarium zorganizowane przez gwpk 1 20171024 1184287483W dniu 24 października 2017 r. przedstawiciele naszej szkoły uczestniczyli w seminarium pn. „Wpływ Jeziora Włocławskiego na obszar Gostynińsko-Włocławskiego Parku Krajobrazowego”, które zorganizowane zostało w siedzibie GWPK. Po przywitaniu licznie przybyłych gości prelegenci wygłosili następujące referaty: dr W. Lenart pn. „Klimat dla Parku i włocławskiego spiętrzenia”, prof. dr hab. M. Błaszkiewicz pn. „Reakcja środowiska przyrodniczego GWPK na zmiany klimatu i antropopresję w świetle badań osadów Jeziora Gościąż”.

Czytaj więcej...

Kursy na wózki widłowe, pilarki i kosy spalinowych oraz kombajny rolnicze

kursy na wozki widowe 5 20171023 1154235896W dniu 23 października 2017 r. odbyło się w naszej spotkanie organizacyjne odnośnie możliwości w naszej szkole przeprowadzenia kursów uprawniających do prowadzenia różnego rodzaju wózków widłowych, pilarek mechanicznych, kos spalinowych oraz kombajnów rolniczych. Osoby zainteresowane szkoleniem muszą się zdeklarować do dnia 17 listopada br. oraz wpłacić 150 zł zaliczki tytułem opłat egzaminacyjnych. Przypomnijmy, że kursy takie organizowane były w naszej szkole dwa lata temu.

Czytaj więcej...

BIP Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi Logo SSR szer 200 Erasmus+ logo powerPomorsko-Kujawski Związek Pszczelarski Regionalny Związek Pszczelarzy Ziemi Kujawsko- Dobrzyńskiej We Włocławku Strona archiwalna do 2013 Strona archiwalna do 2017


Dzienne Technikum - 5 letnie:

  • technik żywienia i usług gastronomicznych
  • technik żywienia i usług gastronomicznych - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe


Dzienna Branżowa Szkoła I Stopnia:

  • mechanik-operator pojazdów i maszyn rolniczych
  • kucharz

Zaoczna Branżowa Szkoła II Stopnia:

  • technik żywienia i usług gastronomicznych

 

Kurs kwalifikacyjny

  • HGT.02 - przygotowanie i wydawanie dań (zawód: kucharz)
  • ROL.04 - prowadzenie produkcji rolniczej (zawód: rolnik)
  • ROL.03 - prowadzenie produkcji pszczelarskiej (zawód: pszczelarz)
  • ROL.09 - organizacja i nadzorowanie produkcji pszczelarskiej (zawód: technik pszczelarz)
  • ROL.10 - organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej (zawód: technik rolnik)
  • SPC.03 - produkcja wyrobów piekarskich (zawód: piekarz)
f t g m

Kontakt

Zespół Szkół Centrum Kształcenia
Rolniczego im. Kazimierza Wielkiego
ul. Kazimierza Wielkiego 9
87-820 Kowal
NIP: 888-11-45-138
Tel/Fax: 54 284 22 19
Email: zskowal@zskowal.edu.pl

Nadchodzące wydarzenia

Brak wydarzeń